Schoonmaken kan soms een lastig en vies karwei zijn. Dat weten wij van Schoonpand als geen ander. Graag delen we een aantal handige tips waardoor het schoonmaken een stuk sneller en makkelijker wordt.

Schoonmaaktip 1: De bank schoonmaken

Heeft u last van vlekken op de bank, bijvoorbeeld melk, groente, fruit of poep? Probeer het eens schoon te maken met ossengalzeep. De gal laat vetten en eiwitten oplossen met water. Ossengalzeep kunt u kopen bij de drogist en werkt wonderen op uw bank!

Schoonmaaktip 2: Stinkende stofzuiger?

Een stinkende stofzuiger lost u gemakkelijk op. Voordat u begint met stofzuigen, zuigt u een beetje waspoeder op. De frisse geur van het waspoeder zal zich verspreiden door het huis, in plaats van de vieze stofzuigergeur.

Schoonmaaktip 3: Nooit meer strepen op de laminaatvloer

Gebruik in plaats van allesreiniger, verdunde ammoniak om uw laminaatvloer schoon te maken. De geur is helaas niet zo fris als allesreiniger, maar uw vloer wordt net zo schoon mee en u zult geen streep meer zien!

Schoonmaaktip 4: Kleed schoonmaken

Is uw kleed vies? Leg het dan in de winter op zijn kop in de verse sneeuw. Na een kwartiertje is uw kleed weer schoon en de sneeuw zwart. Dus grijp uw kans zodra er een keer sneeuw ligt. Heeft u geen tijd om te wachten tot er sneeuw valt? Geen probleem. Giet eens een beetje koolzuurhoudend water op de vlek. Door de bubbels zal de vlek grotendeels naar boven komen. U kunt uw kleed direct (droog)deppen met een oude theedoek of een stuk papier.

Schoonmaaktip 5: Ontkalken van de badkamer

Krijgt u de kalk niet meer van uw badkamermuur af? Smeer het oppervlak eens in met glansspoelmiddel. Laat het tien minuten intrekken en spoel het daarna af. U zult uw muur niet meer herkennen, zo schoon.

Schoonmaaktip 6: Oven ontvetten

Zit uw oven of magnetron vol vette etensresten die zijn vastgekoekt? Geen probleem! Smeer de oven in met groene zeep. Pak een doek met een flinke scheut ammoniak en leg deze op een aluminiumfolie op het rooster. Laat het een nachtje staan en de volgende dag kunt u het vet en de viezigheid zonder moeite wegvegen.

Schoonmaaktip 7: Thee-aanslag verwijderen?

Theeranden in glazen kunnen erg hardnekkig zijn. Gebruik de volgende keer dat u ze schoonmaakt een beetje zout. Vervolgens kunt u met een schuursponsje de aanslag zo verwijderen.

Schoonmaaktip 8: Vieze voegen schoonmaken

U hoeft niet langer meer met een tandenborstel alle voegen langs om ze schoon te krijgen. In plaats daarvan kunt u een mengsel maken van bleek en soda. Smeer vervolgens de vloer of muur in. Na een kwartiertje kunt u het afspoelen met water en is alles weer schoon.

Schoonmaaktip 9: Kalkrand in de wc weghalen

Een kalkrand in de wc komt vaak voor. Hier hebben we zelfs 2 tips voor. U kunt een vaatwastablet in de wc-pot leggen en dit een nachtje laten weken. Of u kunt iedere avond een scheutje azijn doorspoelen. Dit laatste geeft al na een paar dagen resultaat, zonder dat u uren hoeft te boenen.

Schoonmaaktip 10: Verstopte douchekop ontstoppen

Komt er steeds minder water uit uw douchekop en/of schiet het water alle kanten op? Dan zit er waarschijnlijk veel kalk in uw douchekop. Dit kunt u gemakkelijk verhelpen door de douchekop in een emmer met water en azijn te stoppen. Na een nachtje weken komt er weer een heuse straal uit uw douchekop.

Schoonpand heeft naast deze tips, nog een aantal schoonmaaktips voor u.

Heeft u na het proberen van deze tips problemen of vragen? Neem dan contact met ons op. Schoonpand helpt u graag met schoonmaken! U kunt vrijblijvend een offerte opvragen bij ons voor tapijtreiniging tot opleveringsschoonmaak. Wij zijn flexibel en snel in onze werkzaamheden!

CategoryBlog

© 2018 Schoonpand

Schoonpand.nl