Na het succes van ons vorige blog over schoonmaaktips, hebben wij er nog een aantal voor jullie verzameld. Maak voortaan nóg sneller en makkelijker schoon met deze tips!

 

Schoonmaaktip 1: Stinkende prullenbak?

Soda is de oplossing voor een stinkende prullenbak. Strooi wat soda op de bodem, voordat u de nieuwe vuilniszak erin doet. Soda absorbeert vieze geurtjes. In plaats van soda kunt u ook kattenbakkorrels gebruiken. Die geven hetzelfde effect. Om het probleem helemaal tegen te gaan, kunt u het beste een kleine prullenbak nemen. Zo moet u vaker de zak verwisselen en voorkomt u de vieze geurtjes helemaal.

 

Schoonmaaktip 2: Luxaflex of lamellen vol met stof of vet?

Laat een bad vollopen met warm water en de groene Biotex. Laat de luxaflex of de lamellen ongeveer drie kwartier weken. Wanneer u geen bad heeft, neem dan een bak of emmer waar de lamellen inpassen. Spoel ze daarna af met water. Laat ze drogen of föhn ze droog. Ze zullen er weer als nieuw uitzien!

 

Schoonmaaktip 3: Haren in de vloerbedekking?

Huisdieren, maar ook mensen verliezen dagelijks veel haar. Dit blijft vaak in de vloerbedekking zitten. U kunt dit makkelijk verwijderen met een trekker. Haal deze eens langs uw vloerbedekking en verzamel alle haren. Super handig!

 

Schoonmaaktip 4: Vette barbecueroosters?

Op een mooie zomerse dag is het heerlijk om met familie of vrienden te barbecueën. Maar baalt u de volgende dag ook altijd zo van dat vieze vette rooster? Leg het dan op een krantje, spray het royaal in met losweekspray van bijvoorbeeld Dreft. Klap de krant vervolgens dicht. Laat het een dag intrekken en u kunt daarna zelfs de ergste aangekoekte resten zonder moeite verwijderen.

 

Schoonmaaktip 5: Voorkomen is beter dan genezen

Hoe langer u wacht met schoonmaken, hoe langer u waarschijnlijk moet poetsen om het schoon te krijgen. Maak daarom meteen iets schoon als u iets vies maakt. Vooral als het vetvlekken zijn of als u kookvocht hebt geknoeid.

 

Heeft u na het proberen van deze tips problemen of vragen? Neem dan contact met ons op. Schoonpand helpt u graag met schoonmaken! U kunt vrijblijvend een offerte opvragen bij ons voor tapijtreiniging tot opleveringsschoonmaak. Wij zijn flexibel en snel in onze werkzaamheden!

CategoryBlog

© 2018 Schoonpand

Schoonpand.nl