De badkamer; elke dag weer!

In ons vorige blog hebben we de eerste drie tips gegeven over het schoonmaken van je badkamer. De badkamer wordt dagelijks gebruikt in je woning. Tanden worden er gepoetst, de benen worden geschoren, je gaat lekker douchen, je gezicht wordt gewassen en de make-up wordt opgedaan. Dit allemaal zorgt ervoor dat de ruimte regelmatig vies is. Dagelijks even een doekje door de badkamer kan al een hoop schelen. Maar wil je de badkamer echt een goede beurt geven? Dan geven wij heironder een aantal tips om de badkamer weer helemaal schoon te maken.

4. Douchekop ontkalken

Je wilt natuurlijk geen kalkaanslag op de douchekop. Je kan dit eenvoudig voorkomen door de douchekop droog te maken met een handdoek. Dus wanneer je jezelf hebt afgedroogd, is het tijd voor de douchekop. Kun je jezelf niet motiveren om dit elke keer na het douchen weer te doen, dan hebben we nog een oplossing. Leg de douchekop een half uurtje in een bak met heet water en azijn. De kalkaanslag is opgelost en je hebt weer een schoon en frisse douchekop.

5. De spiegel weer glanzend schoon

Je staat dagelijks voor de spiegel om je looks te bekijken, tanden te poetsen of make-up aan te brengen. Hoe vervelend is het dan wanneer je spiegel niet goed schoon is. Een sopje met heet water en wat afwasmiddel werkt het best om je spiegel weer glanzend schoon te krijgen. Vervolgens neem je de spiegel af met een microvezeldoekje. Wanneer je toch nog strepen hebt haal je deze weg met een natte prop krantenpapier.

6. Douchematje

Onder het douchematje is een plek waar schimmels en ander vuil zich gaat ophopen. Zo nu en dan is het dan ook de hoogste tijd om je douchematje eens grondig te reinigen. Leg deze in een bad met Biotex. Pak een schuursponsje en poets het douchematje grondig schoon. Heb je een stoffen douchematje? Was deze dan gewoon op 40 graden in de wasmachine.

Meer tips ontvangen?

Wil je meer tips ontvangen over het schoonmaken van bijvoorbeeld de badkamer? Wij schrijven maandelijks twee leuke blogs. Dus houd ons goed in de gaten!

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2018 Schoonpand

Schoonpand.nl