De glazenwassers die op de grond blijven staan.

U ziet het tegenwoordig steeds vaker, de glazenwasser die uw ramen wast zonder ladder. In plaats van een ladder maakt hij gebruik van een lange steel met een borstel waarmee hij de ramen wast. Deze methode heet telescopisch glasbewassing. Daarbij wordt gebruik gemaakt van osmosewater. Door middel van dit artikel willen wij u toelichten hoe het osmosesysteem werkt en wat de voordelen zijn. Wij verzekeren u dat uw ramen door middel van dit systeem schoner worden dan ooit tevoren.

De ARBO wet heeft bepaald dat sinds 1 juli 2004 het niet meer is toegestaan om ramen boven de tweede verdieping met een ladder te wassen. Er gebeurde te veel ongelukken. Een val van grote hoogte is soms dodelijk of kan onherstelbaar lichamelijk letsel als gevolg hebben. Een steiger of hoogwerker is dan verplicht. Omdat een hoogwerker een dure kostenpost is, is er een alternatief ontwikkeld; telescoopbewassing. Telescoopwassen is veiliger voor de glazenwasser en goedkoper dan de inhuur van een hoogwerker.

Vanwege de lange telescoopsteel kan de glazenwasser gewoon op de grond blijven staan. Dit is veiliger en er is geen sprake van valgevaar wat wel het geval is als hij op de ladder zou staan. Een ander voordeel is dat de ramen uiteindelijk schoner zijn en langer schoon blijven in tegenstelling tot de traditionele manier van glasbewassing.

De voordelen kort samengevat:

• veiliger, geen valgevaar voor de glazenwasser
• lagere kosten in vergelijking met een hoogwerker of steiger,
• voldoen aan wet- en regelgeving,
• osmosewater is niet schadelijk voor het milieu of welk soort kozijnen dan ook.

Wat is het verschil tussen osmose water en gewoon kraanwater? In normaal kraan- en regenwater zitten mineralen, zouten, kalk, bacteriën etc. opgelost. Deze resten verdampen niet mee en blijven achter op uw ramen. Als het geregend heeft en het water is opgedroogd, dan ziet u de bekende kringetjes op uw raam. Osmosewater is water waar alles uit gefilterd is.

CategoryBlog

© 2018 Schoonpand

Schoonpand.nl