Schoonmaakbedrijf Schoonpand wilt u graag helpen met het onderhouden en schoonmaken van uw keuken. Met deze 5 schoonmaaktips maakt u uw keuken weer blinkend schoon!

Tip 1:  Etensresten direct verwijderen

Etensresten of afval hoopt zich op in kleine openingen, hoekjes, en andere ondenkbare plekken. Heeft u er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om de opening van de kraan schoon te maken? Andere plekken waar u een echt een extra spons over zou moet halen, zijn:

⦁ keukenkastjes handvaten

⦁ Onder de koelkast

⦁ De afsluitranden van vriezers, koelkasten, ovens en magnetrons

Tip 2. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Een aantal belangrijke dingen over schoonmaakmiddelen die je echt moet weten!

⦁ Baking Soda is perfect voor het schoonmaken van granieten werkbladen.

⦁ Gebruik nooit een schuurspons op een glazen of krasgevoelige kookplaat.

⦁ Voor het schoonmaken van de oven is het belangrijk om de meegeleverde schoonmaakmiddelen te gebruiken

Tip 3.  Zwarte schimmels verwijderen

Zwarte schimmel komt regelmatig voor in ruimtes waar veel vocht voorkomt. Zwarte schimmel is ontzettend ongezond en het is dus zaak om deze vieze vlekken direct te verwijderen. Wanneer u meer schimmel dan muur ziet, dan is het verstandig om een professionele bestrijder te laten komen.

Tip 4. Ventileren en de keuken droog houden

De keuken is een ruimte waar nogal wat damp en stoom vrij komt. Bij het koken, vanuit de oven en bij het openen van de vaatwasser. De stoom zorgt voor lelijke plekken aan de onderkant van uw keukenkastjes. tips om dit te voorkomen;

⦁ Plaats de koffiemachine niet onder keukenkastjes

⦁ Wacht 20 minuten met het openen van de vaatwasser

⦁ zorg voor een  goede afzuigkap

Tip 5. Voorkom ongedierte in de keuken

Een vochtige omgeving met etensresten zorgt niet alleen voor schade, maar kan ook een uitbraak aan vieze beestjes en schimmels veroorzaken. Om deze reden is het goed om de keuken droog te houden. Dit kan uiteraard met het droogdeppen van oppervlakten en stoom te beperken.

Wilt u professionele hulp of nog meer tips? Neem dan gerust contact met ons op, ons team staat graag klaar om u te helpen!

 

CategoryBlog

© 2018 Schoonpand

Schoonpand.nl