Rampen lappen is een klusje waar veel mensen tegenop zien. Het is natuurlijk niet de leukste klus. Toch is het fijn wanneer je ramen weer schoon zijn. Het blijkt dat het achteraf toch een voldaan gevoel geeft. Met deze 9 tips wordt het lappen van je ramen een toch iets leukere klus. Het zorgt er in ieder geval voor dat je ramen snel en streep loos schoon zijn.

Onze 9 tips om je ramen schoon te maken.

  • Veel mensen denken dat het nodig is om de ramen te lappen met warm of heet water. Echter helpt warm of heet water tegen vette ramen. Heb je geen vette ramen? Dan kan je gewoon koud water gebruiken. Heb je wel vette ramen? In dat geval gebruik je warm water met een klein beetje afwasmiddel.
  • Een klein scheutje afwasmiddel te veel kan er al toe leiden dat de emmer vol komt te zitten met sop. Erg vervelend. Want wat veel mensen niet weten is dat het lastig is om de ramen streep loos schoon te krijgen met schuim.
  • Strepen kun je ook voorkomen door niet de ramen te lappen in de volle zon of bij erge vorst. Dat geeft namelijk strepen. Belangrijk is ook om bij vorst altijd koud water te gebruiken.
  • Regelmatig de ramen lappen zorgt ervoor dat deze niet heel erg vies worden. Zo voorkom je dat het zwaar wordt om de ramen te lappen omdat ze zo vies zijn.
  • De trekker doet het halve werk. Met een goede trekker ben je dus al een heel eind. Wij adviseren om trekker te gebruikers zoals een Steccone met rubbers van het merk Ettore.
  • Wist je dat kalk in het water zorgt voor strepen? Dat maakt de ramen lappen nog lastiger wanneer je in een gebied woont met kalkrijk water. Wij adviseren daarom om regenwater te gebruiken. Mocht dit niet lukken dan kan je ook een beetje azijn toevoegen aan het water.
  • Een ui kan wonderen verrichten. Zo ook bij het lappen van de ramen. Een doorgesneden ui in het water zou ook zorgen voor glanzende en streeploze ramen.
  • Er gaat een fabeltje in de ronde dat brandspiritus in het water een mooie glans geeft. Pas hier echter mee op want na verloop van tijd krijg je een blauwe waas op je ramen die er niet meer afgaat.
  • In ons voorgaande blog over het schoonmaken van de badkamer hebben we deze tip al een klein beetje verklapt. Je kunt namelijk een droge krant gebruiken om de strepen te verwijderen op het glas.
  • Pasgewassen ramen kun je beter doorheen kijken denk je? Nou echt niet, schone ramen weerspiegelen de buitenlucht waardoor je er juist minder goed doorheen kan kijken.

Meer tips over schoonmaken? Houd ons blog dan goed in de gaten!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2018 Schoonpand

Schoonpand.nl