Uw tapijt schoon en mooi houden kan een hele uitdaging zijn. Wanneer u niet goed voor uw tapijt zorgt, kan het snel slijten en er onverzorgd uitzien. Natuurlijk kunt u regelmatig stofzuigen, maar u kunt meer doen om de levensduur van uw tapijt te verlengen. Schoonpand geeft u graag wat tips.

Niet wrijven als u uw tapijt reinigt

Wanneer er een vlek in uw tapijt zit, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te behandelen. Probeer hierbij de vlek nooit weg te wrijven. De viezigheid gaat dan alleen maar dieper in uw tapijt zitten.

Deppend uw tapijt schoonmaken

Gaat u zelf uw tapijt schoonmaken? Giet dan lauw-warm water op de vlek en dep met een doek. Begin hiermee aan de buitenkant van de vlek en werk naar binnen toe. Als uw doek vies wordt, kunt u het beste een schone doek pakken.

Tapijtreinigende mousse of shampoo

Wanneer u geen verbetering krijgt met deppen, kan tapijtreinigende mousse of shampoo helpen. Volg hierbij altijd de instructies die op de verpakking beschreven staat.

Uw tapijt schoonmaken kost tijd

Als u uw tapijt gaat reinigen, kost dit tijd. Voornamelijk vanwege de schoonmaakmiddelen. Deze moeten vaak lang intrekken. Vergeet niet uw familie of huisgenoten te melden dat u bezig bent met het tapijt reinigen, zodat ze niet over het desbetreffende tapijt heen lopen.

Test het schoonmaakmiddel

Gaat u een nieuw schoonmaakmiddel voor uw tapijt proberen? Test dit dan eerst op een onopvallende plek. Bijvoorbeeld op de plek waar altijd uw bank of kast staat. Zo kunt u er zeker van zijn dat het schoonmaakmiddel uw tapijt niet vervaagt of beschadigt.

Nog steeds last van vlekken op uw tapijt?

Wanneer na bovenstaande tips de vlekken nog steeds zichtbaar zijn, kunt u het beste een professionele tapijtreiniging service inschakelen. Schoonpand zorgt ervoor dat uw tapijt er weer als nieuw uitziet. Van Perzische tapijten tot hoogpolige vloerkleden, wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van alle soorten tapijten. Bovendien kunt u na onze behandeling binnen 1 à 2 uur weer over uw tapijt lopen. U hoeft dus geen dagen te wachten!

Wilt u meer informatie of direct een vrijblijvende offerte voor een tapijtreiniging? Bel ons dan op 020-2601601 of vul het contactformulier in. Schoonpand hoort graag van u!

CategoryBlog

© 2018 Schoonpand

Schoonpand.nl