Vaak wordt het onderschat hoe belangrijk het is dat uw dakgoot van uw bedrijfspand of van uw huis schoon is. Door onderhoud te plegen aan uw dakgoten voorkomt u ernstige schade in de toekomst. Tevens is het erg fijn dat u met een schone dakgoot ook nog ongedierte een stap voor bent. Waarom is de dakgoot dan zo belangrijk en hoe maakt u het schoon? Lees voor de uitleg vooral verder!

Waarom een dakgoot?

Een dakgoot is een perfecte opvangplaats voor door de klimaat en weersveranderingen loskomende bladeren. Toch zijn het niet alleen bladeren die vast komen te zitten in een dakgoot. Daken met een schuin dak zijn hier nog gevoeliger voor. Vleermuizen en vogels bakenen zich vaak op een dak en laten ook kleine takjes achter die in de dakgoot kunnen komen, vaak is dit de oorzaak van een dakgoot verstopping. De dakgoot is ook een erg populair voor vogelnestjes, in het voorjaar zoeken de vogels natuurlijk een goede plek voor hun nestje. Door de dakgoot schoon te maken voorkomt u het probleem dat de dakgoot verstopt raakt en dat deze overspoelt wanneer het regent. Zo voorkomt u een waterval over u heen als u de deur uitloopt. Als u regelmatig uw dakgoot schoonmaakt met de volgende tips voorkomt u ongedierte en een mogelijke verstopping.

Gemakkelijk zelf uw dakgoot schoonmaken!

Vaak kunt u zelf de dakgoot schoonmaken, het gaat hierom om de takjes en vuil weg te halen zodat het regenwater gemakkelijk zijn weg kan vinden. Ook houdt u hier ongedierte op een afstand en mogelijke verstoppingen bent u een stap voor.

Wat u nodig heeft is:

  • Een goed paar handschoenen, geen wanten maar werkplaatshandschoenen.
  • Een handstoffer.
  • Een vuilniszak, voor de groene container.
  • Een neusbeschermer is een optie, omdat er veel vuil loskomt en dit kan in je neus komen.

Als u gaat beginnen moet u er wel voor zorgen dat u gemakkelijk te werk kan gaan dus regel van tevoren een ladder of dergelijke om bij de dakgoot te komen. U kunt met uw handen het vuil eruit scheppen en dit in de vuilniszak gooien.

Heeft u alle bladeren en takjes verwijdert? Dan kunt u met een tuinslang alles na spoelen, spoelt het water weg? Dan is uw missie voltooid!

Probeer na een of twee dagen de dakgoot nog even te borstelen en al het overige vuil weg te spoelen dan bent u volledig klaar. Dan hoeft u ook niet Schoonpand om hulp te vragen!

© 2018 Schoonpand

Schoonpand.nl