Vooral in de zomer hebben veel huishoudens en kantoorpanden last van zwermen fruitvliegjes. Dat komt omdat de larven zich met hogere temperaturen (boven de 25 graden celsius) sneller en beter ontwikkelen. Fruitjesvliegen komen voornamelijk af op fruit en rottend of gistend voedsel. Maar ook andere etensresten kunnen fruitvliegjes aantrekken, zoals koffieprut of gebruikte koffiepads of glas waar vruchtensap uit gedronken is. Ook houden fruitvliegjes van glazen waar nog restjes rode wijn inzit. Maar gelukkig zijn er verschillende trucs om fruitvliegjes weg te jagen, te vervangen of te voorkomen. In dit artikel geven wij van Schoonpand enkele tips om het aantal fruitvliegjes in jouw huis of kantoor tot een minimum te beperken.

Tip 1. Een schone keuken

Deze tip is eigenlijk vanzelfsprekend, maar zorg voor hygiëne in je huis of kantoor. Besteed met name extra aandacht aan de keuken, want dit is de lievelingsplek van fruitvliegjes. Maak het aanrecht goed schoon en zorg dat de afwas niet te lang op het aanrecht staat. En zorg voor een goed geventileerde kamer!

Tip 2. Fruitvliegjes vangen

Als je erg veel last van fruitvliegjes hebt, kan je ze proberen te vangen. Gebruik hiervoor een open vuilniszak met een bananenschil of ander fruitafval erin. Zorg dat de rest van je huis of kantoor helemaal schoon is, zodat alle fruitvliegjes zich verzamelen in de vuilniszak. Na verloop van tijd sluit je de vuilniszak en zijn alle fruitvliegjes gevangen.

Tip 3. Geef fruitvliegjes geen kans

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Zorg dat er geen overrijp fruit buiten de koelkast komt te liggen, want dan zal je gegarandeerd last krijgen van fruitvliegjes. Om overrijp fruit in de fruitschaal te voorkomen, raden wij aan om een gedeelte van het fruit in de koelkast te leggen. Let er wel op dat je niet elke soort fruit in de koelkast kan bewaren! Echter, voor veel gegeten fruitsoorten als appels, peren en aardbeien is dit geen enkel probleem. Ook kan je simpelweg kleinere hoeveelheden fruit kopen.

Tip 4. Gebruik kruidige planten

Wist je al dat fruitvliegjes absoluut niet van planten of kruiden met een sterke geur houden? Denk hierbij aan dille, knoflook of kruidnagel. Ideaal om de fruitvliegjes weg te jagen dus!

CategoryBlog

© 2018 Schoonpand

Schoonpand.nl