Een schone badkamer met glanzende kranen; wie wilt dat nou niet?! Wij van Schoonpand vertellen je hoe je vliegensvlug een hele schone badkamer krijgt, zonder dat je daar een heel scala aan schoonmaakmiddelen voor nodig hebt. Met dit stappenplan vertellen we je de eerste drie van de zes stappen voor een glanzende badkamer.

De badkamer; elke dag weer!

De badkamer wordt dagelijks in de woning gebruikt. Onze tanden worden er dagelijks gepoetst en de benen worden wekelijks geschoren. Doordat de badkamer vaak intensief wordt gebruikt, is deze ruimte regelmatig vies. Tandpasta en make-up resten liggen bijvoorbeeld in de wastafel. Dit is al vrij eenvoudig op te lossen door dagelijks even een doekje over de wastafel te halen. Zo wordt hij nooit heel erg vies.

De badkamer; hoe vaak maak je deze schoon?

Een badkamer hoef je natuurlijk niet dagelijks schoon te maken. Maar het zou wel fijn zijn om deze schoon te houden. Het is lekker om te genieten van een frisse ruimte.

Stap 1: Reinig de douchegordijnen

Je denk waarschijnlijk: “Het makkelijkst is toch om nieuwe douchegordijnen te kopen wanneer je huidige gordijn smerig is?”. Schoonmaken is daarentegen misschien nog wel makkelijker. Je kunt je douchegordijn in een mum van tijd schoonmaken door deze te wassen op 40 graden met een vaatwastablet of met wasmiddel en azijn. Laat het gordijn vervolgens even drogen en hij is weer net zo schoon als dat je hem destijds hebt gekocht.

Stap 2: Badkuip schoonmaken

Is je bad vies? Geen probleem! Pak wat schoonmaakazijn en heet water. Laat het sopje voor ongeveer 15 minuten inwerken. Pak een natte doek en neem met het sopje de badkuip af. Spoel het na met heet water en maak je badkuip vervolgens weer droog en schoon. Zo kun je weer genieten van een schoon en fris bad.

Stap 3: Badkamertegels schoonmaken

Wat een hels karwei is dit; het schoonmaken van de badkamertegels. Waarschijnlijk is dit samen met het schoonmaken van de wc of doucheputje, het minst leuke om te doen. Maar hoe krijg je de tegels in de douche weer glanzend? Dit is een veel gestelde vraag tijdens het schoonmaken van de badkamer. Ook bij deze stap pakken we het sopje warm water met azijn er weer bij. Wrijf de tegels er mee in en wrijf ze na met een droge doek. De voegen van de tegels maak je schoon met een tandenborstel en bleekmiddel. Laat het even intrekken en spel het af met de douchekop. Klaar is Kees.

Benieuwd naar de ander stappen? Houd ons Blog dan nauwlettend in de gaten want binnenkort publiceren we de overige stappen!